În judeţul Suceava nu s-a vânat nici jumătate din porcii mistreţi din cota stabilită

Şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a declarat, marţi, că efectivele de porci mistreţi din raza de competenţă a instituţiei sunt cu mult peste optim şi a menţionat că se monitorizează săptămânal situaţia acestora în contextul gripei porcine africane.

El a arătat că în judeţul Botoşani, unde a fost depistat un caz de pestă porcină africană la un porc mistreţ, nu au mai fost depistate alte cazuri.

„La tot ce s-a vânat la Botoşani nu a fost depistată pesta porcină africană. Cel mai probabil, acel porc care a fost depistat era la 4 km de graniţă şi avea urme de împuşcare. Este posibil să fi trecut frontiera” a spus Găşpărel.

El a arătat că situaţia este monitorizată săptămânal.

În ceea ce priveşte efectivele de porci mistreţ, a spus că „vara ne plângem că avem prea mulţi, acum că rămânem fără”.

„Efectivele de porci mistreţi sunt mult peste optim” a precizat Găşpărel. El a arătat că şi faptul că mistreţii se duc în culturile agricole este privit din două perspective: să dai mai multă hrană, creşte şi sporul natural, iar atunci cresc efectivele şi s-ar putea să nu fie bine; a doua este să nu dai hrană, atunci vin în culturile agricole.

Potrivit acestuia, pentru judeţul nostru, cota aprobată prin OM nr. 540/2018 a fost de 1020 exemplare, iar prin  OM 827/2018, alte 623 exemplare din cota intervenţie.

Astfel, cota totală pentru judeţul Suceava a fost de 1.645 exemplare, din care au fost recoltate 799 exemplare; cota nerealizată este de 846 exemplare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: