Sucevenii sunt aşteptaţi să investească în titluri de stat

Ministerul Finanţelor Publice lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei. Anunţul este făcut de Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava, în conformitate cu care titlurile de stat „Tezaur” au fost emise din 4 februarie 2019, cu scadenţe la 2, 3 şi 5 ani, la dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%, veniturile aferente acestora din urmă nefiind impozabile. Între 4 şi 22 februarie, titlurile de stat pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei, iar până pe 21 februarie, inclusiv prin reţeaua de oficii ale Companiei Poşta Română din mediul urban, în timp ce în mediul rural data limită este 20 februarie.

Oana Violeta Apetrea precizează că eligibile sunt persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

De asemenea, important de ştiut este că, faţă de emisiunile anterioare, a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de către persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. „Prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate” a declarat Oana Violeta Apetrea.

Titlurile de stat lansate pe 4 februarie sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de un leu. Dobânda este anuală şi se va achita la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, aceştia trebuind să prezinte documentele legale care le atestă această calitate. Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună, perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar „maturitatea” va fi stabilită în funcţie de interesul manifestat de investitori.

La sfârşitul anului 2018, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Ministerul Finanţelor Publice a lansat emisiunea aniversară de titluri de stat pentru populaţie, a treia în cadrul programului „Tezaur”, ediţia „Centenar”. Atunci, valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor a fost de 200.000 lei, la valoarea de un leu pe titlu, cu maturitate de 2 ani, la o dobândă de 4,5% pe an.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI