Judeţul Suceava a încheiat anul 2018 cu şomaj în scădere

> La sfârşitul anului, rata şomajului era de 5,17%, cu 0,17 puncte procentuale mai mică faţă de finele lui 2017” informează Mihai Dănuţ Burgheua,  director executiv al AJOFM

Judeţul Suceava a încheiat anul  2018 cu o scădere a ratei şomajului. Aşa arată datele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, conform căreia în decembrie indicatorul a coborât la 5,17%, de la 5,19%, în noiembrie. Directorul executiv Mihai Dănuţ Burgheua apreciază că, pe durata anului 2018, rata şomajului a înregistrat valori apropiate de cele ale anului 2017, cu excepţia perioadei iunie – august, interval specific înregistrării în evidenţele AJOFM a  absolvenţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar. Fenomenul a fost urmat de o scădere  succesivă a valorilor indicatorului, concomitent cu creşterea numărului de tineri în vârstă de sub 25 ani care s-au angajat, aceştia ajungând să reprezinte până la un sfert din totalul persoanelor  ocupate la sfârşitul lunii octombrie 2018. Ulterior, pe fondul venirii sezonului rece, s-a înregistrat o creştere a numărului de şomeri.

„În următoarele două luni, disponibilizările ciclice din domeniul construcţiilor au ridicat  rata şomajului, aceasta din urmă ajungând, până la sfârşitul anului 2018, la valoarea de 5,17%, cu 0,17 puncte procentuale mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent” a declarat Mihai Dănuţ Burgheua.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: