Controale, amenzi şi material lemnos confiscate

Pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice, au organizat mai multe acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase. Conform datelor oficiale pe care le deţinem, au fost efectuate 32 de controale, fiind constatate 11 infracţiuni şi aplicate nu mai puţin de 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 127.000 lei. Totodată, echipele de control au confiscat în vederea stabilirii provenienţei şi 140 mc de material lemnos, în valoare de 38.606 lei, din care 96,61 mc fizic şi 43,40 mc valoric.

Verificări şi confiscări în traficul rutier

Tot în perioada amintită, controale au fost derulate şi în rândul transporturilor de lemn de pe drumurile publice din judeţ. Şi în cadrul acestora s-a lăsat cu amenzi şi confiscări. O patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit, pentru control pe raza comunei Vadu Moldovei, ansamblul auto cu semiremorcă condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Stulpicani, care transporta, conform avizului de însoţire 41,55 mc de cherestea de esenţă răşinoase. Întrucât existau neconcordanţe privind materialul lemnos transportat şi cel din documente, poliţiştii au solicitat sprijinul reprezentanţilor Gărzii Forestiere Suceava care, în urma inventarierii, au stabilit că semiremorca era încărcată „cu plus”. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii din comuna Stulpicani care a emis avizul de însoţire, pentru încălcarea prevederilor legii şi confiscarea valorică a cantităţii de cherestea transportată suplimentar.

Tot pe raza comunei Vadu Moldovei a fost tras pe dreapta şi ansamblul auto cu semiremorcă condus de un bărbat de 31 de ani, din oraşul Frasin, care transporta, conform avizului de însoţire, 41,42 mc cherestea de esenţă răşinoase. În urma inventarierii efectuate de reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava a reieşit că se află în plus 11 mc de cherestea. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii din municipiul Rădăuţi care a emis avizul de însoţire, precum şi confiscarea cherestelei în plus, în valoare de peste 7.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: