În weekend, la Vatra Dornei

A cincea etapă a Cupei Mondiale la sanie pe pistă naturală

Federaţia Internaţională de Sanie (FIL), Federaţia Română de Bob şi Sanie (FRBS) şi Clubul Sporturilor de Iarnă (CSI) Vatra Dornei organizează, în staţiunea Vatra Dornei, a cincea etapă a Cupei Mondiale la sanie pe pistă naturală. Începând de marţi, au început să sosească oficialii Federaţiei Internaţionale de Sanie şi primii participanţi la penultima etapă a Cupei Mondiale, seniori, la sanie pe pistă naturală, competiţia urmând a se desfăşura în perioada 8-10 februarie 2019, pe pista de sanie „Bucovina”.

Evenimentul sportiv este unic în România, la această etapă anunţându-şi prezenţa peste 200 de sportivi, antrenori, preparatori şi oficiali.  Competiţia va strânge la start peste 15 naţiuni, printre care Austria, Italia, Rusia, Turcia, Slovenia, Croaţia, Germania, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, România, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi, în premieră, Japonia. Lotul de sanie pe pistă naturală a României este format în totalitate din sportivi legitimaţi la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei.

Competiţia va fi una extrem de strânsă, dar şi foarte spectaculoasă pentru publicul prezent, deoarece pe pârtia de la Vatra Dornei se vor întrece cei mai titraţi sportivi la această disciplină, printre care se numără şi campionii mondiali şi europeni.

Conform calendarului făcut public de Federaţia Internaţională de Sanie, până în seara zilei de astăzi trebuie să ajungă toţi concurenţii, ziua de joi, 7 februarie fiind dedicată antrenamentelor. Seara, de la ora 18.00, va avea loc şedinţa tehnică.

Vineri, 8 februarie, începând cu ora 10.00, se vor desfăşura primele manşe de calificare la simplu feminin şi simplu masculin, iar de la ora 12.00 se vor desfăşura cele două manşe de calificare pentru proba de dublu. După-amiază, pista de sanie va sta la dispoziţia sanierilor pentru antrenamente. Sâmbătă, începând cu ora 10.00, va avea loc manşa a doua de calificare la simplu feminin şi masculin, urmând ca de la ora 12,00 să se desfăşoare cele două manşe ale probei de dublu din cadrul etapei a V-a a Cupei Mondiale, urmate de ceremonia acordării buchetelor de flori pentru această probă. Duminică, 10 februarie, de la ora 10.00, se va desfăşura prima manşă la simplu feminin şi simplu masculin, urmând ca, la ora 11.30, să fie dat startul manşelor decisive pentru stabilirea câştigătorilor penultimei etapei a Cupei Mondiale în probele de simplu. La ora 13,00, la baza pistei de sanie „Bucovina”, vor avea loc festivităţile de premiere la Cupa Naţiunilor şi la etapa de Cupă Mondială pentru cele trei probe (simplu feminin, simplu masculin şi dublu).

Pe pârtia „Bucovina” din Vatra Dornei competiţiile sunt extrem de spectaculoase, pista de sanie fiind cea mai rapidă şi tehnică din Europa. În plus, pentru a fi siguri că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte calitatea gheţii, organizatorii au produs pe pârtie peste 1.000 metri cubi de gheaţă, cea mai groasă fiind în viraje şi în zonele de frânare.

Competiţia de la Vatra Dornei este organizată cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Serviciului de Ambulanţă Vatra Dornei, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, SMURD Vatra Doreni şi Jandarmeriei Montane Vatra Dornei, fiind sprijinită şi de câţiva sponsori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: