Ziua Internațională a Nonviolenței, la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca

În cadrul Săptămânii Județene a Nonviolenței în mediul școlar – Campania RESPECT, la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca s-a desfășurat pe 30 ianuarie a.c. – Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli – activitatea „Invitație la toleranță”, care a vizat componentele campaniei: Responsabilitate, Educație, Siguranță, Prevenție, Emoție, Comunicare, Toleranță. Campania de prevenire a violenței RESPECT este inițiată de ISJ Suceava ca educație permanentă, având scopul de a preveni agresivitatea și violența în mediul școlar prin exersarea de comportamente și atitudini civilizate.

Plecând de la cele șapte componente, elevii claselor a V-a B și a X-a B, coordonați de profesoarele Natașa Iacob, Cristina Mușilă și Anisia Cigoli, au realizat o prezentare, identificând rolul fiecărei componente în situații de viață concrete, o expoziție de desene și afișe, un joc de rol care a valorificat „Povestea celor doi frați aflați în conflict”, în care un tâmplar construiește un pod între casele fraților și nu un zid, așa cum îi ceruse fratele mai mare. Elevii au înțeles astfel cât de importantă este comunicarea și toleranța în gestionarea, medierea și rezolvarea situațiilor conflictuale dintre oameni. Agresivitatea este o caracteristică a ființei umane, de aceea este important să învețe să o gestioneze în mod pozitiv.

Scopul dezbaterii „Violență vs Toleranță” din finalul activității, la care au luat parte doi reprezentanți ai Poliției Orașului Dolhasca, dl director Constantin Tanasă și dna director adjunct Cristina Drehuță, a fost acela de a oferi un cadru de informare, comunicare și prevenție pentru elevi. (Prof. ANISIA CIGOLI, consilier educativ)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI