Pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile naționale din județ

Președintele CJ cere suplimentarea bugetului CNAIR

> Tot facem analize că suntem pe primul loc la accidente mortale. Acum e momentul să cerem bani, spune Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că a cerut parlamentarilor liberali suceveni să susțină 32 de amendamente pentru bugetul pentru 2019, între care unele pentru asigurarea finanțării pentru infrastructura rutieră, atât națională, cât și județeană.

Flutur a spus este extrem de îngrijorat de sumele alocate din TVA în 2019 pentru drumuri județene. „Județul Suceava, așa cum arată proiectul de buget, este mult subfinanțat, aproape jumătate față de ceea ce a primit în 2018” a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat că dacă în 2018 județul a primit aproape 13 milioane de lei din TVA pentru drumuri județene, având cea mai mare rețea de drumuri județene, 1130 km, acum primește 7,3 milioane de lei, mai ales după o iarnă grea, care s-a lăsat cu multe drumuri distruse.

„Nu cred că este corect, mai ales că noi avem multe drumuri în zona de munte, unde gradul de distrugere este mai mare. Nu am nimic cu alții, dar am văzut Covasna care, la 368 km, are 22 de milioane, poate și Teleorman, care are aproape 10 milioane de lei” a spus Flutur.

El a mai declarat că se vor depune amendamente pentru alocare de fonduri pentru DN 17 A Sadova – Sucevița, unde în zona Vatra Moldoviței este un pod care de 10 ani nu se mai termină, se circulă pe o deviere prin albie și „nu e în regulă”, dar și pentru DN 2 E, Păltinoasa – Marginea, drum afectat de foarte multe alunecări de teren și restricții de tonaj, ceea ce îngreunează dezvoltarea activității economice în zonă.

„Am cerut suplimentarea pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile naționale din județ, pentru realizarea a zece sensuri giratorii” a spus Flutur.

El a explicat că una dintre cauzele accidentelor numeroase și grave din județ este și lipsa sensurilor giratorii,  fie că se vorbește de Ratoș, de Spătărești sau alte zone pe drumuri naționale; dar că e nevoie și de alveole și refugii pentru drumuri naționale.

Președintele CJ a mai spus că a cerut suplimentare și pentru drumurile județene, pentru că este  nevoie de șapte sensuri giratorii pe drumurile județene.

„Tot facem analize că suntem pe primul loc la accidente și la accidente mortale. Acum e momentul să cerem și sunt convins că toți parlamentarii noștri vor susține aceste lucruri” a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai anunțat că parlamentarii liberali de Suceava vor susține și alocarea de fonduri pentru Autostrada Nordului, Suceava – Satu Mare, pentru care există deja un proiect de lege la Senat, susținut de peste 60 de parlamentari, între care și cinci din Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI