Numărul deceselor la locul de muncă a crescut de peste trei ori !

>  În 2018, în județul Suceava s-au înregistrat zece accidente muncă mortale, față de trei în anul 2017 și de patru în 2016  > Domeniile cele mai predispuse au fost prelucrarea lemnului, construcțiile și transporturile terestre

Mai mulți suceveni au fost victime ale accidentelor de muncă în anul 2018. Așa rezultă dintr-o informare a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, conform căreia, în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, accidentate în muncă au fost un total de 68 de persoane, dintre care zece mortal.

Potrivit inspectorului-șef Romeo Butnaru, în topul sectoarelor economiei naționale în care s-au înregistrat cei mai mulți accidentați se situează construcțiile (opt), respectiv prelucrarea lemnului și transporturile terestre (cu câte 5 victime fiecare). Spre comparație, pe durata anului 2017, în județ s-a înregistrat un total de 53 persoane accidentate în muncă. În anul în cauză, 50 dintre nedoritele evenimente au avut drept consecință incapacitatea temporară. La locul de muncă sau în activități în legătură cu aceasta și-au pierdut viața trei angajați. În 2017, sectoarele economiei sucevene în care s-au consemnat cele mai multe accidente de muncă au fost  construcțiile – nouă accidentați; prelucrarea lemnului – opt; transporturile terestre – cinci, activitățile referitoare la sănătatea umană  – patru accidentați. Pe de altă parte, în 2016, în județ au fost înregistrate 54 de persoane accidentate. Conform datelor ITM, în acel an, în  patru cazuri s-a consemnat decesul angajaților implicați. Aceleași date arată că în 2016 cele mai expuse domenii la accidentele de muncă au fost construcțiile – nouă persoane, transporturile rutiere și comerțul – câte opt, activitățile referitoare la sănătatea umană – cinci, prelucrarea lemnului – cu trei victime.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI