La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”

Emoțiile primelor grade onorifice

După încheierea situației școlare, elevii din primul an de studiu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” au fost înaintați în grad pentru merite deosebite la învățătură și un comportament exemplar. Mai exact, șefii claselor a IX-a, înainte de a pleca în vacanța intersemestrială, au fost înaintați la gradul de elev fruntaș. În aplauzele colegilor din companie, elev Daria Balahură – clasa a IX-a A, elev Teodora Spoială – clasa a IX-a B, elev Andreea Forminte – clasa a IX-a C, elev Sebastian Nyisztor – clasa a IX-a D și elev Adina Văleanu – clasa a IX-a E au simțit pentru prima dată emoția acestui moment.

După un semestru încărcat de activități școlare și extrașcolare, șefii claselor bobocilor militari au primit primele însemne ale responsabilității față de colegii lor. Acești elevi au reușit să se evidențieze încă din primele zile în colegiu datorită abilităților de lider pe care  le dețin. Odată cu aceste noi grade, șefii claselor au și unele atribuții de care sunt direct răspunzători. Ei  trebuie să cunoască în orice moment situația fiecărui elev din clasă, trebuie să se asigure că tunsoarea și aspectul ținutei colegilor sunt corespunzătoare regulamentului și totodată trebuie să fie chiar ei un exemplu demn de a fi urmat.

Conform Regulamentului de organizare și funcționare al colegiului, aceste grade onorifice nu se acordă doar elevilor care se disting prin calități manageriale și prin comportare exemplară. O pondere importantă în luarea acestei decizii o are și implicarea elevilor în activitățile extrașcolare organizate la nivelul colegiului și situația școlară a acestora.

Alte forme de recompensare a liceenilor militari pot fi reprezentate de: evidențierea faptelor pozitive în fața formației, acordarea unor premii, diplome, medalii, expunerea fotografiei la panoul de onoare al elevilor,  trimiterea acestora în excursii sau tabere în țară sau în străinătate sau numirea în funcții de comandă. (GEORGIANA LUPU)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI