Autostrada Nordului, Suceava – Satu Mare, susținută, prin rezoluție, de organizațiile PNL din regiunea nord-vest

> Prezent la ședință, Gheorghe Flutur a salutat decizia: Am venit pe Drumul Nordului ca să susțin Autostrada Nordului

Reprezentanții organizațiilor PNL din regiunea de nord-vest au semnat sâmbătă, la Cluj-Napoca, o rezoluție prin care solicită Guvernului să finanțeze urgent mai multe proiecte vitale pentru această regiune.

Între cele 12 proiecte esențiale, liberalii din județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj au inclus și proiectul Autostrada Nordului, Suceava – Satu Mare.

Prin această rezoluție, președinții organizațiilor județene PNL de la Cluj – Daniel Buda, Bihor – Ilie Bolojan, Bistrița-Năsăud – Ioan Turc, Maramureș – Ionel Bogdan, Satu Mare – Adrian Albu și Sălaj –  Lucian Bode solicită Guvernului PSD – ALDE să nu își mai bată joc de cele 2,7 milioane de români din această regiune și să prioritizeze și să bugeteze, în regim de urgență, obiectivele respective, între care Spitalul Regional de Urgență Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, finalizarea tuturor tronsoanelor de centură și a drumurilor TransRegio din regiunea de nord-vest sau realizarea Autostrăzii Nordului, Suceava –  Bistrița – Cluj  – Maramureș  – Satu Mare.

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent la această ședință a liberalilor din regiunea NV care s-a desfășurat în prezența președintelui PNL, Ludovic Orban.

„Am venit pe Drumul Nordului (DN 17 Suceava – Cluj-Napoca n.n.) și îmi doresc foarte mult această autostradă” a spus Flutur.

El a arătat că PNL își asumă proiectul de realizare a Autostrăzii Nordului.

„Este un proiect pe care îl salut. Sunt bucuros că este unul dintre proiectele asumate de PNL și sunt solidar cu liderii organizațiilor PNL din regiunea nord-vest” a spus Gheorghe Flutur.

Parlamentari din toate partidele, majoritatea din județele din Ardeal, dar și cinci parlamentari din județul Suceava – Eugen Bejinariu (PSD); Maricela Cobuz (PSD), Angelica Fădor (PNL), Bogdan Gheorghiu (PNL) și Cătălin-Ioan Nechifor (Pro România) – au inițiat o lege pentru construcția Autostrăzii Nordului care să lege Suceava de Vatra Dornei – Bistrița – Dej Satu Mare până la Vama Petea.

Potrivit textului proiectului de lege, autostrada ar urma să fie construită cu fonduri din credite externe și fonduri europene. Ea ar urma să fie realizată în termen de patru ani de la adoptarea legii. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI