„4/4PentruPrieteni”, proiect dedicat faptelor bune

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) și American Councils for International Education invită diverse organizații sau unități școlare să se alăture proiectului „4/4PentruPrieteni”.

Inspirați de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr., „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: Ce faci pentru ceilalți?”, dorim să dedicăm ziua de 4/4/2019 comunității și faptelor bune, anunță inițiatorii.

„Prin proiectul «4/4PentruPrieteni» onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia comemorăm 51 de ani pe 4 aprilie 2019” se arată în comunicat.

Proiectul celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care forțele sunt unite pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România.

„Ne oprim pentru puțin din rutina zilnică și facem altceva. Facem voluntariat în comunitatea noastră și donăm timp unor cauze nobile. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, «4/4PentruPrieteni» se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor” se mai precizează în comunicat.

Organizațiile neguvernamentale, grupurile de inițiativă locală, școli, licee, universități sau alt tip de  organizații care doresc să găzduiască sau să organizeze un eveniment în data de 04/04/2019 sunt rugate să completeze formularul de la adresa web https://goo.gl/forms/savtYiNsy5G6r9wL2 până cel târziu pe 12 februarie.

Peste 50 de organizații și instituții din țară s-au alăturat deja inițiativei. Din județul nostru s-a înscris Școala Gimnazială Siminicea, care va face activități de ecologizare a spațiilor școlii și a împrejurimilor localității Siminicea.

În urma completării formularului, solicitantul va fi contactat de un reprezentant al American Councils, iar apoi programul propus va apărea pe platforma online a proiectului, unde se pot înscrie voluntarii ce doresc să ia parte la activitatea respectivă.

Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică și dedicate oricărui tip de grup țintă. Toți coordonatorii locali și voluntarii vor primi certificate de apreciere și diverse materiale personalizate. Informații complete despre program sunt disponibile la adresa web americancouncils.ro/44pentruprieteni/.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI