Peste 670 de amenzi împărţite de poliţişti la finele lui ianuarie

> Aproape 50 de şoferi au rămas fără permisele de conducere

În perioada 27 – 31 ianuarie a.c., poliţiştii au continuat derularea la nivel judeţean a acţiunilor cu efective sporite pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Astfel, potrivit datelor oficiale obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, în perioada amintită, poliţiştii au intervenit la 205 evenimente, dintre care 149 au fost sesizate prin numărul unic de urgenţă 112. Conform sursei citate, în timpul activităţilor desfăşurate au fost constatate 126 de infracţiuni şi au fost aplicate 672 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe (569) au fost împărţite pe principalele artere rutiere care străbat judeţul pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare, dar au fost şi 63 de amenzi date pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la aproximativ 290.000 lei. În paralel, au fost confiscate şi bunuri în valoare de peste 13.000 lei.

Revenind la capitolul circulaţie rutieră, în perioada acţiunilor au fost prezente zilnic şapte autospeciale radar pentru monitorizarea traficului, pe lângă sancţiunile date, oamenii legii văzându-se nevoiţi să reţină şi 49 de permise de conducere şi să retragă 36 de certificate de înmatriculare.

„Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar şi monitorizarea şi fluidizarea circulaţiei în condiţii de iarnă” se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava. Ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant şase autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de cinci persoane, alte 20 de persoane fiind cercetate în cadrul unor dosare penale. Totodată, au fost depistate şi patru persoane urmărite la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: