La Fălticeni s-a citit cu voce tare

 World Read Aloud Day – Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare a fost marcată pentru al cincilea an în municipiul Fălticeni vineri, 1 februarie a.c., prin organizarea unor sesiuni publice de lectură cu scopul de a încuraja cititul în familie, la şcoală sau la bibliotecă. Ca de fiecare dată, evenimentul a fost sprijinit de cadre didactice, părinţi, bunici şi voluntari.

La Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca”, această zi a fost sărbătorită cu participarea unui grup de elevi de la Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”. Sub mottoul „În lumea poveştilor”, elevele Ioana Costin, Larisa Bertea, Maria Mîrzan, Maria Nechifor şi Ariana Apopii au citit poveşti preşcolarilor de la grupa mică şi grupa mijlocie.

„Avem un protocol educaţional de colaborare cu Colegiului «Mihai Băcescu» Fălticeni, în cadrul unui proiect de voluntariat, proiect care prevede organizarea unor activităţi culturale, artistico-plastice şi de voluntariat, cu implicarea elevilor şi preşcolarilor din ambele unităţi şcolare. Astăzi suntem la cea de-a doua activitate desfăşurată în comun şi avem ca obiective încurajarea lecturii, promovarea şi descoperirea beneficiilor cititului. Încă de la vârsta preşcolară trebuie să încurajăm copiii să iubească cărţile, iar acest tip de activitate interactivă a stimulat pasiunea pentru lectură a copiilor. Am citit împreună cu voce tare, am ascultat, am privit, ne-am imaginat şi ne-am implicat în poveşti împreună. Activitatea a adus tuturor participanţilor momente de emoţie puternică, s-au legat prietenii care ne motivează să continuăm acest proiect” ne-a spus ed. Doiniţa Balan.

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare este un eveniment global, organizat de LitWorld, care se sărbătoreşte pe 1 februarie şi la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări. Are menirea de a încuraja copiii, tinerii şi adulţii din întreaga lume să celebreze puterea cuvintelor şi pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparţine tuturor oamenilor. Sesiunile de lectură organizate în această zi transmit copiilor lumii că au dreptul de a citi, de a scrie şi de a-şi împărtăşi poveştile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: