Deputatul Cătălin Nechifor, despre proiectul de buget 2019:

E o bătaie de joc

> Suceava, cu cea mai mare reţea de drumuri judeţene din ţară, primeşte la acest capitol pentru un an mai puţin decât încasează PSD subvenţie de la stat într-o lună

Preşedintele Pro România Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că proiectul de buget pentru 2019 a fost publicat de Ministerul de Finanţe „noaptea, ca hapsânii”, arătând că pentru administraţiile locale este cea mai grea situaţie şi că judeţul Suceava, cu cea mai mare reţea de drumuri judeţene din ţară, primeşte 7,3 milioane de lei pentru întreţinerea acestora, mai puţin decât Teleorman, Vaslui sau Mehedinţi.

El anticipa că acest buget „coafat” urma să ajungă, duminică, în discuţia CEx al PSD, presupunând că va da girul pe buget.

„Este trist ca un partid, fie el şi la guvernare, să-şi dea girul pe un buget naţional. Dacă vorbeau despre bugetul PSD, cu ce fac ei cu două milioane de euro pe lună primiţi subvenţie de la stat, era în regulă” a spus Nechifor.

Deputatul a explicat că, în proiectul de buget, judeţului Suceava i se alocă în 2019 suma de 7,3 milioane de lei pentru drumuri judeţene, suma fiind comparabilă cu subvenţia pe care o primeşte PSD în 21 de zile.

„PSD primeşte 10 milioane de lei pe lună, iar drumurile judeţene din judeţul Suceava primesc 7,3 milioane de lei pe an” a declarat Nechifor care a menţionat că Suceava are o reţea de drumuri judeţene mare, 1153 km, care nu este în cea mai bună stare.

Deputatul Pro România a spus că judeţul Suceava primeşte cât judeţul Alba, dar mai puţin ca Bistriţa-Năsăud, Buzău, Brăila, Giurgiu, Gorj, Harghita, Covasna, Mehedinţi Neamţ, Sălaj, Teleorman sau Tulcea.

„Din câte mă pricep eu la administraţie, este cel mai slab buget vreodată pentru drumuri judeţene. Nu a fost niciodată atât de mic şi e prima dată când Suceava nu e pe locurile 1, 2, 3 sau 4 la nivel naţional. E o bătaie de joc” a spus Nechifor.

El s-a întrebat cum vor vota parlamentarii PSD de Suceava acest buget pentru judeţul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: