Artistul plastic George Ostafi a murit la vârsta de 57 de ani

Artistul plastic sucevean George Ostafi s-a stins din viaţă în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 57 de ani.

Născut în Suceava, la data de 4 decembrie 1961, George Ostafi a absolvit, în 1986, la Universitatea Suceava, studiile superioare tehnice de inginerie construcţii maşini.

Din 1991 a fost muzeograf la Muzeul Bucovinei, iar din 1996, şeful Serviciului PR al muzeului.

A fost artist plastic autodidact, ucenic în atelierele pictorilor profesionişti din Suceava şi student la Abendschule.

George Ostafi a fost laureat al unor premii internaţionale de grafică satirică: 1983 – Tokyo, 1984 – Lecce, Italia, 1986 – Legnica, Polonia. Începând cu anul 1985 a avut expoziţii de pictura ulei pe pânză, în ţară şi în străinătate. A mai avut expoziţii de grup în Chicago – 1995 şi personale în Germania –Kempten 1998, Ucraina – Cernăuţi 2003, Germania – Bietigheim 2004, Wolfsburg 2005, Ulm 2006, Goettingen 2006, Augsburg 2008, Kirtorf OberGleen 2009, nenumărate expoziţii în România. Totodată, tablouri semnate de George Ostafi se regăsesc în colecţii personale din Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Italia, Polonia, Suedia, Ucraina, Austria, Elveţia, Anglia, USA. Lucrările sale sunt pe pereţii multor firme şi locuinţe din Suceava şi din ţară.

„Pictor abstract, colorist exuberant, abordează uleiul şi acrilicul, pe pânză, preferând suprafeţele mari. Lucrările sale sunt nonfigurative, au formă pătrată, pictorul practică contrapunctul şi juxtapunerile provocatoare, apelând la simboluri şi încifrări, compoziţiile sale fiind pline de dinamism, cel mai adesea circulare, gravitând în jurul unui nucleu central” se precizează pe site-ul artistului plastic. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: