Sanierii dorneni reprezintă România

În perioada 31 ianuarie-3 februarie, se va desfăşura, în staţiunea italiană Latzfons, Campionatul mondial de sanie pe pistă naturală, competiţie dedicată seniorilor. Lotul de sanie pe pistă naturală a României, format din Bogdan Moroşan, Cristina Maria Ciubotaru şi Ioana Ismană, sportivi legitimaţi la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, a plecat marţi, 29 ianuarie, spre Italia. Cei trei sanieri dorneni ajung astăzi în Südtirol-ul italian împreună cu antrenorul Octavian Pungovschi, dar pe durata concursului vor fi îndrumaţi de antrenorul Dorin Velicu. După un drum istovitor, parcurs cu microbuzul, sanierii români nu vor avea timp de acomodare cu pista de concurs, în dimineaţa zilei de joi, 31 ianuarie, având loc şedinţa tehnică, festivităţile de deschidere şi calificările. Bogdan Moroşan va concura la individual masculin, Cristina Maria Ciubotaru şi Ioana Ismană, la individual feminin; în proba de dublu urmând să concureze Bogdan Moroşan/ Cristina Maria Ciubotaru.

„Sunt nevoit să mă întorc la Vatra Dornei pentru că, peste o săptămână, sportivii prezenţi la Campionatul Mondial ajung la Vatra Dornei pentru a participa la penultima etapă a Cupei Mondiale. Am avut inspecţia pistei din partea Federaţiei Internaţionale de Sanie, suntem în grafic cu organizarea. Volumul de muncă este imens în această perioadă la amenajarea pârtiei, vrem să avem gheaţă de cea mai bună calitate şi destul de groasă pentru că prognoza meteo se schimbă foarte des şi nu ne dorim surprize neplăcute. La pârtie se lucrează noaptea, când temperaturile sunt mai scăzute, lucrările de îngheţare trebuie supravegheate cu mare atenţie pentru că fiecare greşeală costă. Am încredere în Dorin Velicu şi de aceea, după ce m-am asigurat că elevii mei ştiu ce trebuie să facă şi cum să abordeze Campionatul Mondial de Latzfons, prefer să fiu pe pârtie la Vatra Dornei.

Din lotul României lipsesc doi componenţi de bază, Anişoara Hutopilă, care a suferit în urmă cu o săptămână o intervenţie chirurgicală, şi Mihai Coubis, care în această perioadă este în sesiune şi are programate trei examene”, ne-a spus antrenorul Octavian Pungovschi.

 Campionatul Mondial se sanie pe pistă naturală se organizează din doi în doi ani.

În anul 2017, pista de sanie „Bucovina” din staţiunea Vatra Dornei, a găzduit, în perioada 2-5 februarie, ultima ediţie a Campionatului mondial de seniori la sanie pe pista naturală, competiţia fiind singurul campionat mondial de seniori la sporturile de iarnă care s-a organizat până acum în România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: