În cazul persoanelor fizice autorizate (PFA) şi a întreprinderilor individuale (II)

Neactualizarea obiectului de activitate, motiv de radiere din Registrul Comerţului

 Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) radiază din oficiu, în termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani de la data intrării în vigoare a legii, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de actul normativ menţionat. Termenul de 60 de zile, menţionat mai sus, se împlineşte la data de 18 martie 2019, se mai precizează în comunicatul de presă al ONRC remis redacţiei.

Potrivit art. II alin. (1) din Legea nr. 182/2016, în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel prevăzut de prevederile legale în vigoare (5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN pentru PFA şi 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN pentru II) au obligaţia de a solicita oficiului registrului comerţului competent modificarea, în mod corespunzător, a menţiunilor din registrul comerţului referitoare la obiectul de activitate.

În acest context, ONRC face cunoscut că „cererile (formulare-tip) având ca obiect înregistrări în registrul comerţului, inclusiv cele privind modificarea obiectului de activitate al PFA/II şi, după caz, înscrisurile doveditoare pot fi transmise/depuse de solicitanţi prin: poştă, mijloace electronice, utilizând portalul de servicii online al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, https://portal.onrc.ro (cu semnătură electronică extinsă), respectiv direct la sediul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunalul în raza căruia PFA/II şi-a stabilit sediul profesional”.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate la data de 23.01.2019 este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, www.onrc.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: