Eşti o persoană dinamică, energică, eşti atras de ţinuta şi activitatea militară? Acum este momentul!

Alege o carieră plină de satisfacţii – cariera militară !

Centrul Militar Judeţean Suceava, prin Biroul informare-recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, aduce la cunoştinţa celor interesaţi că au început înscrierile pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar.

Instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta sunt următoarele:

  1. ÎNVĂŢĂMÂNT UNIVERSITAR (pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi):

– Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti – 8 locuri;

– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264 locuri;

– Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 184 locuri;

– Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 108 locuri;

– Academia Tehnică Militară Bucureşti – 219 locuri;

– Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Tg.Mureş – 110 locuri.

 Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 (24 ani pentru piloţi).

  1. ÎNVĂŢĂMÂNT POSTLICEAL (pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor):

 – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 313 locuri pentru maiştri militari şi 323 locuri pentru subofiţeri;

 Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, jud. Buzău – 245 locuri pentru maiştri militari şi 76 locuri pentru subofiţeri;

 – Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 245 locuri pentru maiştri militari.

 Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 – pentru maiştri militari şi 35 de ani pentru subofiţeri.

  1. ÎNVĂŢĂMÂNT LICEAL:

 – Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri;

 – Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri;

 – Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 120 locuri;

 – Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova – 120 locuri;

 – Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa – 120 locuri.

 Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 1.03.2019.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Suceava, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Suceava, situat în municipiul Suceava, strada Alexandru cel Bun, nr. 45D, în perioada specificată mai sus, de luni până vineri între 0800-1630, marţi între 8-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0230/520986 sau 0230/520920.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro, ori pe pagina de Facebook a Centrului Militar Judeţean www.facebook.com/CMJSuceava. (Comunicat de presă)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI