Directorul executiv BRCT Suceava, Cezar Grozavu, la Forumul Economic Europa – Ucraina de la Rzeszow, Polonia

Evenimentul s-a axat pe continuarea reformelor şi modernizării Ucrainei în condiţiile posibilelor schimbări la vârful puterii politice de la Kiev

Reprezentanţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava au participat, în perioada 24 – 25 ianuarie a.c., la cea de-a XII-a ediţie a Forumului Economic Europa – Ucraina, eveniment ce a avut loc în oraşul Rzeszow – Jasionka din Polonia.

Potrivit unui comunicat de presă, acest forum economic reprezintă unul dintre evenimentele-cheie realizate de Institutul pentru Studii Estice din Polonia, partener instituţional al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

„Tema principală a evenimentului a fost continuarea reformei şi modernizării Ucrainei în situaţia posibilelor schimbări la vârful puterii politice în Kiev, ca urmare a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare programate pentru anul 2019” se arată în comunicat.

Totodată, se menţionează că la acest forum au participat peste 1.000 de persoane din Polonia, Ucraina şi alte ţări din Parteneriatul estic, UE şi SUA, inclusiv membri guvernamentali, politicieni, oameni de afaceri, oficiali regionali, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale şi ai consiliului de experţi.

Potrivit documentului citat, în cadrul panelului de discuţie „Cooperation in the Central and Eastern Europe – the Role of Regions in the Building of Mutual Relations”, Robert Cotuna, expert al Biroului de Investiţii Private, a susţinut o prezentare a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, evidenţiind rolul şi implicarea agenţiei în dezvoltarea parteneriatelor externe şi implementarea proiectelor de cooperare internaţională.

De asemenea, Cezar Grozavu, director executiv al BRCT Suceava, a reiterat în cadrul panelului importanţa dezvoltării durabile a regiunilor de frontieră româno-ucrainene prin promovarea cooperării interregionale, interne şi internaţionale, dar şi sprijinirea iniţiativelor locale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: