După solicitări repetate venite din partea PSD

Consiliul Judeţean Suceava va majora indemnizaţiile consilierilor judeţeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, propune majorarea indemnizaţiilor consilierilor judeţeni după ce, în ultimul an, din partea PSD a fost făcută de mai multe ori această solicitare, consilierul judeţean PSD Gheorghe Monoranu fiind cel care a făcut intervenţii pe acest subiect.

Astfel, în şedinţa din 30 ianuarie ar urma să fie supus adoptării un proiect de hotărâre privind majorarea indemnizaţiei consilierilor judeţeni.

În prezent, indemnizaţia de şedinţă de care beneficiază consilierii judeţeni pentru participarea la şedinţele ordinare ale consiliului judeţean este în cuantum de 5% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate este în cuantum de 3% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, iar numărul maxim de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţia este de o şedinţă ordinară de consiliu şi o şedinţă a comisiilor de specialitate, organizate lunar, potrivit legii.

În propunerea de majorare a indemnizaţiilor consilierilor judeţeni se prevede ca indemnizaţia de şedinţă să fie 7% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ Suceava, iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate este menţinută tot la 3%.

În luna martie 2018, indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ Suceava a fost stabilită la 21.375 lei, în aceasta fiind inclus şi un spor de 25 la sută pentru implementare de proiecte cu finanţare europeană.

Potrivit legii, indemnizaţia maximă lunară pentru participarea la numărul maxim de şedinţe pentru consilierii judeţeni este de până 10% din indemnizaţia preşedintelui CJ.

Consilierul judeţean PSD Gheorghe Monoranu a făcut mai multe intervenţii în plenul CJ Suceava, solicitând creşterea indemnizaţiei consilierilor judeţeni.

El precizează chiar în raportul de activitate pentru anul 2018 că intervenţiile privind creşterea indemnizaţiei consilierilor judeţeni nu au fost susţinute în unanimitate de grupul PSD, dar că au fost apreciate de grupul majorităţii.

„Modul distorsionat şi tendenţios prezentat de unii reprezentanţi ai mass-media mi-au creat un sentiment de dezgust şi m-au determinat să fiu mai atent la modul cum presa prezintă lucrurile”, arată consilierul judeţean PSD. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Ţăranu Nicolae says:

    Dacă printre cititorii acestui articol este cineva care-l cunoaşte pe domnul învăţător Vodă Ioan din comuna Cornu Luncii, vă rog să-mi comunicaţi pe această cale nr. său de telefon sau să-i comunicaţi d.lui pe al meu (0743304860 sau0253335471). Mulţumesc mult! Ţăranu N.-Gorj

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: