Un ultim zâmbet de la Doamna Nina Cionca

Doamna Nina Cionca, urmaşa strălucită a Porumbeştilor, cărora atâţia ani, atâtea decenii!, le-a însufleţit cu dinamismul şi farmecul prezenţei sale comemorările la Stupca şi al cărei condei nu a cunoscut odihnă în a le păstra vie amintirea, s-a stins din viaţă. Ne-a lăsat cărţi, cele mai multe închinate lui Ciprian Porumbescu, fratele bunicii ei materne, Mărioara Porumbescu, articole risipite în presă, unele şi în „Crai nou”, ziarul sucevean de care era cu osebire ataşată, şi pentru că ne ştia de mult, şi pentru că îi plăcea numele pe care îl poartă de 30 de ani: „La «Crai nou», cu bucurie!”, spunea distinsa Doamnă când ne trecea pragul redacţiei.

Vestea stingerii sale din viaţă ne-a venit din Japonia, ţară în care muzica lui Ciprian Porumbescu se aude mai des decât oriunde în afară de România, de la Ramona Ţăranu, fostă studentă a fiicei Doamnei Nina Cionca, universitara Stanca Scholz Cionca, doctor în cultură japoneză, traducătoare din literatura japoneză, cea căreia Doamna Nina Cionca i-a încredinţat misiunea de suflet de a ajunge în fiecare an la mormintele Porumbeştilor şi la manifestările dedicate lui Ciprian Porumbescu în Bucovina. Ramona Ţăranu este de altminteri şi autoarea celei din urmă relatări-interviu cu Doamna Nina Cionca apărută în „Crai nou”.

Însoţim trista veste cu un ultim zâmbet pe care i l-am surprins la Stupca lui Ciprian şi a celorlalţi Porumbeşti, figuri luminoase în istoria Bucovinei.

Ne era dragă! Ne va lipsi!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: