Transporturi ilegale de material lemnos depistate de poliţişti în traficul rutier

> Zeci de metri cubi de lemn au fost confiscaţi de oamenii legii

 Mai multe transporturi ilegale de material lemnos ori care ascundeau cantităţi suplimentare faţă de informaţiile trecute în acte au fost dibuite de poliţiştii suceveni în ultimele zile pe drumurile care traversează judeţul. O patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe un drum secundar din localitatea Bogdăneşti, autocamionul condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Râşca. Întrucât avizul de însoţire prezentat de şofer avea valabilitatea expirată, oamenii legii au dispus conducerea autocamionului la Ocolul Silvic Râşca şi solicitarea sprijinului reprezentanţilor Gărzii Forestiere Suceava. Aceştia au stabilit că bărbatul transporta ilegal peste 20 mp lemn rotund de esenţă răşinoase. Bărbatul s-a ales cu o amendă usturătoare, dar a rămas şi fără marfa în valoare de aproximativ 3.500 lei, care a fost confiscată, fiind predată în custodie personalului silvic.

O patrulă mixtă formată din poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei şi reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava a oprit pentru control, pe raza comunei Vadu Moldovei, ansamblul auto cu semiremorcă condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani din oraşul Frasin, administrator al unei societăţi comerciale. El transporta material lemnos, dar existau suspiciuni cu privire la materialul transportat şi cel din documentele prezentate, astfel că specialiştii silvici au procedat la inventariere, ocazie cu care au stabilit că transporta 52,45 mc cherestea de esenţă răşinoase şi nu 45,43 mc, aşa cum era trecut în acte. În cauză s-a procedat la confiscarea diferenţei de peste 7 mc de cherestea în valoare de 4.700 lei şi sancţionarea contravenţională a societăţii emitente a avizului, cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru încălcarea legislaţiei în vigoare.

O captură importantă de cherestea a reuşit şi o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, care a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Drăguşeni, autoutilitara condusă de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Cornu Luncii. Bărbatul avea acte pentru cei 17 mc de marfă transportată, doar că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoutilitara se afla de fapt la un al doilea transport de material lemnos pe baza aceluiaşi aviz de însoţire. Societatea comercială din comuna Cornu Luncii, emitentă a avizului de însoţire, a fost sancţionată contravenţional, iar cheresteaua, în valoare de aproape 12.000 lei, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Râşca.

O patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, autotrenul cu semiremorcă condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din oraşul Frasin. Întrucât existau suspiciuni cu privire la materialul transportat în semiremorcă şi cel din documentele prezentate de conducătorul auto, specialiştii Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventariere, ocazie cu care au stabilit că bărbatul transporta 50,36 mc cherestea de esenţă răşinoase şi nu 46 mc, conform avizului emis de o societate comercială din Câmpulung Moldovenesc. În cauză s-a procedat la confiscarea valorică a diferenţei de cherestea, în valoare de 2.451 lei, şi sancţionarea contravenţională a societăţii emitente a avizului, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: