Slujire arhierească la Biserica „Sf. Andrei” din Suceava

Duminică, 20 ianuarie 2019, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sf. Liturghie în Biserica „Sf. Andrei”, din cartierul Burdujeni – Suceava.

 Serviciul divin, oficiat în sobor arhieresc, a fost prilej de apropiere între credincioşii din parohie şi localităţile limitrofe ale Sucevei.

Numeroşi creştini s-au împărtăşit, iar la finalul Sf. Liturghii au ascultat cuvântul de învăţătură al ÎPS Părinte Pimen.

Răspunsurile liturgice au fost date alternativ de corala parohiei, care activează în biserică de peste 30 de ani, şi de corul de copii al parohiei, format din elevi de la toate şcolile gimnaziale ale cartierului.

 La sfârşitul serviciului divin, închinătorii au participat la o agapă frăţească.

Biserica de parohie din cartierul Burdujeni are un singur hram, sărbătoarea Sf. Andrei.

Piatra de temelie s-a aşezat în 1992, iar în 1997 s-a sfinţit Sfânta Masă pentru a se putea sluji în interiorul bisericii.

 Lucrările de construcţie au durat până în anul 2002, când, la 18 august, s-a săvârşit târnosirea sfântului locaş. (C.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI