La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, în 2018

Investiţii de aproape un milion de lei în aparatură, echipamente şi lucrări de reabilitare

> Unitatea spitalicească scoate la concurs opt posturi de medic specialist

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat că unitatea spitalicească a încheiat anul 2018 cu excedent, nefiind întâmpinate dificultăţi din punct de vedere al finanţării.

El a spus că în cursul anului trecut s-au realizat investiţii în valoare de 953.690 de lei ce au vizat achiziţia de aparatură şi echipamente medicale, precum şi realizarea unor lucrări de reabilitare şi amenajare a unor spaţii, unul dintre acestea fiind cel al Compartimentului de Primiri Urgenţe.

Medicul Cătălin Săndulescu a mai spus că pentru realizarea investiţiilor au fost alocate fonduri de la bugetul local în sumă de 120.000 de lei, iar diferenţa a reprezentat finanţarea unităţii spitaliceşti.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc a precizat că cheltuielile cu majorările salariale nu au grevat bugetul unităţii, întrucât au fost suportate de CAS Suceava, prin încheierea unui act adiţional.

El a menţionat că, în 2018, cheltuielile salariale au reprezentat 76,03% din bugetul spitalului câmpulungean.

Referindu-se la gradul de ocupare a posturilor pentru personalul medical, Săndulescu ne-a informat că din cele 53,25 de posturi de medic din statul de funcţii au fost ocupate doar 26,75 de posturi, dintre care 17,75 cu contract de muncă, iar nouă cu persoane fizice autorizate, gradul de ocupare al posturilor de medic fiind de 50%,  în timp ce  în cazul asistenţilor medicali din cele 145,75 de posturi din statul de funcţii sunt ocupate 120,75 de posturi, gradul de ocupare al posturilor fiind de 83%.

El a mai precizat că doar unul din cele două posturi de farmacist este ocupat, în timp ce postul de kinetoterapeut şi cel de psiholog stagiar din statul de funcţii nu sunt ocupate.

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc a adăugat că în cursul anului 2018 au fost scoase la concurs 9 posturi de medic specialist în specialităţile ortopedietraumatologie, ATI, obstetrică-ginecologie, neonatologie, neurologie, medicină de urgenţă, boli infecţioase, epidemiologie, radiologie şi imagistică medicală, însă, din păcate, a fost ocupat prin concurs doar un singur post, cel de medic specialist ortopedie-traumatologie, în cadrul Compartimentului de Ortopedie-Traumatologie al Secţiei de Chirurgie Generală.

Săndulescu a subliniat că cele opt posturi de medic specialist rămase neocupate vor fi scoase la concurs şi în acest an, adăugând că spitalul acordă unele facilităţi medicilor care aleg să vină să profeseze la Câmpulung Moldovenesc, respectiv plata chiriei pentru medicii din alte localităţi şi acordarea unei prime de instalare.

Tot în cursul anului trecut, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc s-au ocupat prin concurs trei posturi de asistent medical, unu la Compartimentul de Cardiologie din cadrul Secţiei de Medicină Internă şi două în Secţia de Chirurgie Generală; două posturi de îngrijitoare s-au ocupat prin concurs în Secţia de Boli Infecţioase şi în Compartimentul de Dermatologie.

Managerul spitalului câmpulungean a mai declarat că şi în anul 2019 au rămas deficitare în personal medical  specialităţile anestezie-terapie intensivă (ATI), obstetrică-ginecologie, neonatologie, neurologie, medicină de urgenţă, radiologie şi imagistică medicală şi epidemiologie. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI