Încălcarea legislaţiei privind gospodărirea apelor, sancţionată cu 13 amenzi în valoare de 285.000 de lei

> Două societăţi comerciale s-au ales cu amenzi de câte 35.000 de lei, deoarece nu au anunţat poluările accidentale pe care le-ar fi provocat

În anul 2018, lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) au avut multiple acţiuni de control la utilizatorii de apă şi la cei care folosesc lucrările construite pe ape ori în legătură cu apele.

Daniel Drăgoi, director executiv al  SGA, spune că verificările au urmărit funcţionarea corespunzătoare a respectivelor obiective, cât şi încadrarea în prevederile avizelor şi autorizaţiilor de gospodărire a apelor. Drept urmare, pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia în domeniu, în 2018 inspectorii SGA au avut 582 de controale. În baza neregulilor şi deficienţelor descoperite, au fost aplicate 35 de avertismente şi 13 amenzi în valoare de 285.000 de lei.

Sistemul de Gospodărire a Apelor are ca obiective, printre altele, protecţia, conservarea şi restaurarea resurselor de apă, asigurarea exploatării în siguranţă a lucrărilor din administrare, în vederea evitării întreruperii serviciilor specifice, prevenirii calamităţilor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase, dar şi a accidentelor la lucrările hidrotehnice.

Potrivit directorului executiv Daniel Drăgoi, spre exemplu,  o amendă de 35.000 de lei a fost dată anul trecut unei firme care funcţiona fără autorizaţie de gospodărire a apelor. De asemenea, amendate cu câte 10.000 de lei au fost două persoane fizice care executau lucrări fără avizul SGA, dar şi o alta care nu a respectat termenul de conformare dispus printr-un proces-verbal anterior. Două societăţi comerciale au primit amendă de câte 35.000 de lei deoarece nu au anunţat poluările accidentale, iar doi agenţi economici s-au ales, fiecare, cu câte o amendă de aceeaşi valoare. Primul nu respectase termenele impuse la o descindere anterioară a inspectorilor SGA, iar cel de al doilea a făcut, în lipsa avizului obligatoriu, lucrări care au legătură cu apele.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI