Alexandru Băişanu:

Am votat pentru autostradă în Moldova şi vreau şi drum expres Siret – Bucureşti…

…Dar mai întâi să vedem şoseaua de centură a Sucevei deschisă

 Vicepreşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, marţi, că înţelege demersurile făcute de lideri politici suceveni pentru susţinerea autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, dar transmite că aceştia au eşuat în finalizarea proiectului şoselei de centură a Sucevei, care nu este încă finalizat deşi a început în urmă cu 10 ani.

Băişanu a declarat că în Co-misia de Transporturi a Camerei Deputaţilor a avut „votul de aur” prin care proiectul de lege privind realizarea autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş a avut majoritate şi a putut fi transmis în plen cu raport favorabil şi că va milita în continuare pentru ca această lege să fie pusă în aplicare de Guvern.

El a mai spus că va susţine în comisia de specialitate şi finanţarea drumului expres Bucureşti – Siret şi toate proiectele care vor conduce la îmbunătăţirea considerabilă a infrastructurii de transporturi din judeţul Suceava.

„Am votat pentru autostradă în Moldova şi vreau şi drum expres Siret – Bucureşti, dar mai întâi vreau să vedem şoseaua de centură a Sucevei deschisă. Am intrat în Comisia de Transporturi pentru ca acest proiect, al şoselei de centură a Sucevei, pe care l-am iniţiat în 2008, când eram prefect, să fie finalizat. Cei care vorbesc acum despre autostrăzi au eşuat în finalizarea acestui proiect. De aceea, înainte de a vorbi despre drumuri rapide, să încercăm să finalizăm şoseaua de centură, care este un proiect palpabil” a spus Băişanu.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava ar urma să fie finalizate în vara acestui an după ce, în luna octombrie 2018, CNAIR a desemnat o firmă care să execute lucrările restante.

PNL a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune pe Guvernul PSD – ALDE să aloce fonduri în bugetul anului 2019 pentru începerea lucrărilor la Autostrada Unirii, Iaşi – Tg. Mureş. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: