Flash

Doamne, câtă implicare din partea sucevenilor când vine vorba de bugetul oraşului. Mai ales că administraţia a fost şmecheră. Totul s-a făcut online. De parcă toţi amărăştenii şi toate babele şi moşnegii sunt obligaţi să aibă pc-uri şi internet. Da, fraţilor, s-au pus la bătaie vreo 43 de proiecte a câte 100.000 de euro bucata. Şi, cum am consemnat deja, aşa-zisa consultare a cetăţenilor s-a făcut doar pe platforma online IMPLICAT. Că care n-are acces la „caculator” n-are voie să se implice. Hai să vedeţi (să recapitulaţi) câţi şi cum au votat şi pentru ce: 1. Sistematizare rutieră şi amenajare locuri de parcare pe str. Pictor Şerban Rusu Arbore, în zona ANL Metro (362 voturi); 2. Centrul de tineret Suceava (277 voturi); 3. Reabilitare trotuare şi parcări străzile Staţiunii şi Victoriei din cartierul Obcini (275 voturi); 4. Pistă de biciclete, zonă de plimbare, sistem de supraveghere video Zona Aleea Dumbrăvii (258 voturi); 5. Containere reciclare (donare) haine şi încălţăminte (242 voturi); 6. Proiect alimentare Cartier Europa cu gaz (241 voturi); 7. Asfaltare strada Pictor Dimitrie Dacian şi adiacente (231 voturi); 8. Implementarea sistemului Suceava Alert pentru raportarea incidentelor în municipiul Suceava (223 voturi); 9. Proiect asfaltare strada Traian Popovici (214 voturi); 10. Amenajare/ modernizare strada Emil Cioran (205 voturi).

Bre, dar unde-s restul votanţilor? N-aveau semnal, erau la grătare în faţa blocului, ce-i cu asta? Practic, hotărârile celor din administraţie se aprobă cam cu încrederea a cam vreo 10% dintre cetăţenii cu drept de vot. (Poate or fi mai mulţi sau poate mai puţini, dar stau rău cu aritmetica, la fel ca primarul). Dar, totuşi, îi dau dreptate şi lui nenea Lungu. A pus Wi-Fi pe autobuze? A pus. De ce să nu-i roage părinţii ori bunicii pe copii sau pe taxatoare sau pe şoferi să le împrumute telefonul mobil ăla deştept cu care se joacă sau vorbesc zilnic pentru ca să voteze şi ei propunerile de buget. Lipsă de responsabilitate, ce mai. (COSMIN LEAHU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: