Catherine Deneuve îşi vinde la licitaţie rochiile create pentru ea de Yves Saint Laurent

O rochie din mărgele purtată de Catherine Deneuve la prima ei întâlnire cu Alfred Hitchcock în 1969 face parte dintre zecile de ţinute vestimentare spectaculoase ce vor fi puse în vânzare săptămâna viitoare la Paris în cadrul unei licitaţii prin care celebra actriţă franceză se va despărţi de renumita sa colecţie Yves Saint Laurent, informează Reuters.

Aproape 130 de rochii create special pentru Catherine Deneuve de regretatul Yves Saint Laurent, un prieten apropiat al actriţei, vor fi scoase la licitaţie de casa Christie’s pe 24 ianuarie. Printre ele se află şi o rochie aurie, purtată de vedeta franceză la o gală Oscar şi estimată la un preţ cuprins între 2.000 şi 3.000 de euro.

Catherine Deneuve, pasionată de modă şi adeseori prezentă în rândul publicului care asistă la prezentările de modă organizate la Paris, a decis să se despartă de colecţia ei de rochii Yves Saint Laurent odată cu vânzarea vilei sale din Normandia, unde rochiile au fost depozitate în ultimele decenii.

Catherine Deneuve, în vârstă de 75 de ani, nu a precizat modul în care va utiliza banii pe care îi va obţine în urma acestei licitaţii. Yves Saint Laurent, unul dintre cei mai influenţi creatori de modă din secolul al XX-lea, care a popularizat fracul pentru femei, a murit în 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: