Trafic rutier în condiţii de iarnă pe DN17, între Bistriţa şi Vatra Dornei

Traficul rutier pe DN 17, între Bistriţa şi Vatra Dornei, se desfăşura în condiţii de iarnă, ieri, maşinile care nu au cauciucuri de iarnă nefiind lăsate să treacă spre Pasul Tihuţa, după ce mai multe autovehicule au derapat în zonă.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, duminică după-amiaza traficul rutier se desfăşura în condiţii de iarnă pe DN17, între Bistriţa şi Vatra Dornei.

Autovehiculele care nu erau dotate cu cauciucuri de iarnă nu erau lăsate să treacă către pasul Tihuţa, după ce, în apropiere, mai multe maşini au derapat.

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

De asemenea, şoferii trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum.

Totodată, poliţiştii spun că este necesară păstrarea unei distanţe suficient de mari faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: