În căutarea lui Eminescu

 Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, a derulat proiectul educaţional „Porni Luceafărul”, în perioada 15 – 19 ianuarie.

Proiectul, iniţiat cu scopul ca elevii să cunoască opera şi viaţa poetului Mihai Eminescu, cât şi pentru a le dezvolta dragostea pentru literatura română clasică şi contemporană, a reprezentat şi un omagiu adus lui Mihai Eminescu, cu prilejul aniversării a 169 de ani de la naştere.

 Prof. pentru învăţământul primar Maria Vasilache ne-a declarat că în proiect s-au implicat cadrele didactice şi elevii şcolii, bibliotecari, muzeografi şi scriitori din urbea de pe Şomuz. Obiectivele principale au avut în vedere ca elevii să-şi îmbogăţească cunoştinţele despre marele poet; să caute în bibliotecă cărţi scrise de Mihai Eminescu cu care au realizat o expoziţie; să caute şi apoi să interpreteze cântece pe versuri eminesciene, să memoreze şi să recite poezii ale poetului naţional; să realizeze compoziţii plastice inspirate din poeziile eminesciene; să participe efectiv la activităţile desfăşurate în echipă.

Locurile de desfăşurare a activităţilor din cadrul proiectului au fost, de la caz la caz, sala de clasă, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Biblioteca Municipală Fălticeni, activitatea încheindu-se cu un medalion literar care a cuprins un concurs pe echipe, recitare de poezii, interpretarea de cântece pe versuri eminesciene. Juriul, format din scriitorul Alexa Paşcu, scriitoarea şi solista de muzică populară prof. Lenuţa Rusu şi bibliotecara Nicoleta Hoştinaru, s-a arătat surprins de modul cum s-au prezentat elevii în concursul de recitare, dar şi de compoziţiile plastice care au oglindit opera lui Mihai Eminescu. Cei mai merituoşi participanţi au fost răsplătiţi cu diplome şi premii.

Coordonatorii proiectului, prof. înv. primar Vasilache Maria şi bibliotecar Stan Doriana, au primit sprijin din partea conducerii şcolii, reprezentată prin prof. Daniela Ilincăi şi Brînduşa Nisioi, a cadrelor didactice din şcoală, a muzeografilor de la Muzeul „Ion Irimescu” şi a bibliotecarelor de la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: