ANM: Vreme rece la începutul săptămânii

Meteorologii anunţă că vremea va fi rece la începutul săptămânii, cu minime care pot ajunge chiar la -12 grade în Moldova, însă, începând de miercuri, temperaturile vor creşte. În Capitală, luni şi marţi sunt aşteptate lapoviţă şi ninsoare.

„În perioada 21 ianuarie – 18 februarie, în partea de sud, sud-est a ţării, sudul Munteniei, Dobrogea va fi o perioadă mai caldă, doar în jumătatea de nord a ţării, în partea de vest pot fi temperaturi apropiate mediilor, în rest mai cald pentru perioada pe care o traversăm. Lucrurile se mai pot schimba, este o situaţie mai delicată săptămâna viitoare, este vorba de un ciclon atmosferic de origine mediteraneană care va fi de interes pentru evoluţia vremii de săptămâna viitoare, de aici precipitaţii mai însemnate în jumătatea de sud a ţării, aport de aer cald şi umed dinspre bazinul Mării Mediterane. De aceea (vor fi, n.r.), temperaturi mai ridicate în sud est şi precipitaţii mai abundente. Dacă se vor depăşi anumite praguri privind cantităţile de apă, intensificările de vânt, mai ales în sud est, ANM va emite probabil coduri pentru vreme rea” a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Temperaturile vor fi apropiate mediilor climatologice aferente perioadei în care ne aflăm, cu excepţia părţii de sud a teritoriului unde temperaturile vor creşte, chiar vor depăşi pragul de 10 grade Celsius, mai arată reprezentantul ANM.

„În noaptea de luni spre marţi vor fi în Moldova minime de -10, – 12 grade, dar mai apoi temperaturile minime vor fi destul de ridicate -4, + 4 grade, cu valori mai ridicate în Dobrogea. Începutul de săptămână debutează cu vreme mai rece, luni, maxime de -3 grade în Moldova, 5 grade în Dobrogea. De miercuri, temperaturile mai cresc. Marţi, o să fie destul de rece – 4, – 6 grade în nordul Moldovei. Până joi – vineri, perioada în care am stabilit prognoza, temperaturile vor fi în general apropiate mediilor perioadei” mai informează meteorologul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: