La Vatra Dornei

Ziua Mondială a Zăpezii

Pe 20 ianuarie 2019 va avea loc World Snow Day, un proiect al Federaţiei Internaţionale de Ski prin care se doreşte atragerea copiilor către practicarea sporturilor de iarnă. În judeţul Suceava, evenimentul se va desfăşura pe pârtia „Parc” din Vatra Dornei, fiind o ocazie perfectă pentru copii, familii şi tineri de a se bucura de zăpadă, care este din belşug în staţiunea suceveană. Sunt pregătite jocuri organizate pe zăpadă, vor fi lecţii gratuite de ski şi snowboard, dar şi transport pe cablu gratuit. De asemenea, în această zi de sărbătoare a sporturilor de iarnă nu vor lipsi concursurile.

Ziua Mondială a Zăpezii este organizată de Euroski – Şcoala de Schi (una dintre puţinele şcoli din România acreditată de Federaţia Internaţională de Schi), cu sprijinul Primăriei Municipiului Vatra Dornei şi susţinută de Salvamont Vatra Dornei, Liga Studenţească Bacău, SC Bucura SRL – Teleschi Parc, Cabana Park, Clubul Copiilor Vatra Dornei, Sarco Energy Kinetoterapie şi masaj şi Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi” Suceava.

Snow Fest va fi un „winter-tour” cu concursuri, premii, muzică live, apresski party, care a început vineri, 18 ianuarie, pe pârtia „Veveriţa” cu concursul naţional de schi alpin al copiilor de la palatele şi cluburile elevilor din toată ţara, „Bucuriile Zăpezii”, şi continuă astăzi cu manşele de slalom uriaş ale aceluiaşi concurs, dar şi cu lecţii de iniţiere în skitouring. La concursul, „Bucuriile Zăpezii” participă copii de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Palatul Copiilor Braşov, Palatul Copiilor Cluj, Palatul Copiilor Brăila, Palatul Copiilor Miercurea Ciuc, Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, Palatul Copiilor Baia Mare, Clubul Copiilor Sighetu Marmaţiei, Clubul Copiilor Sinaia şi Clubul Copiilor Vatra Dornei. Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, Primăria Municipiului Vatra Dornei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Clubul Copiilor Vatra Dornei.

Duminică, 20 ianuarie, pe Pârtia „Veveriţa” sunt programate, începând cu ora 11, flashmobul World Snow Day şi lecţii gratuite de schi, între orele 12 – 14, sub genericul „Zumba” vor avea loc jocuri pe zăpadă coordonate de instructorii de la Euroski. De la ora 15, este programată cea mai aşteptată probă, parada mascotelor pe schiuri, iar de la ora 17 va avea loc festivitatea de premiere, toţi participanţii primind diplome semnate de preşedintele Federaţiei Internaţionale de schi. World Snow Day Vatra Dornei se va încheia cu o demonstraţie de schi sincron a monitorilor şcolii oficiale de schi a staţiunii.

„Şcoala de schi Euroski din Vatra Dornei revine şi în acest sezon cu o super distracţie pe zăpadă, duminică, 20 ianuarie, cu ocazia Zilei Mondiale a Zăpezii. Este un eveniment gratuit pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani. Începând cu ora 10 şi până seara vom avea concursuri de schi pentru copii, atelier de siguranţă pe pârtie, lecţii gratuite de schi şi snowboard, parada mascotelor pe schiuri. Vino alături de noi şi participă activ la un eveniment mondial care sărbătoreşte zăpada şi activităţile pe zăpada” este îndemnul lui Petrică Grigoraş, directorul Şcolii Euroski.

Participanţii la World Snow Day – Vatra Dornei pot câştiga un set de schiuri Atomic Skiing, pentru toată familia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: