Sute de amenzi, în valoare totală de circa 345.000 lei, împărţite de poliţişti

> Zeci de şoferi au rămas fără permisele de conducere

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului, oamenii legii au participat cu efective sporite şi pe parcursul săptămânii de care ne despărţim. Conform datelor oficiale obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, astfel s-a asigurat intervenţia la 356 de evenimente, 263 dintre ele fiind semnalate prin numărul unic de urgenţă 112. De asemenea, potrivit sursei citate, în perioada amintită, pe principalele artere rutiere ce traversează judeţul, au acţionat şase autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă. A fost jale, din nou, printre şoferi, deoarece, potrivit legislaţiei, pentru neregulile descoperite, poliţiştii s-au văzut nevoiţi să reţină aproape 50 de permise de conducere şi au retras şi 25 de certificate de înmatriculare. Acţiunile desfăşurate de poliţişti au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, din cauza creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, a nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate la regimul rutier, au fost şi 102 amenzi pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar 58 pentru fapte de altă natură. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la suma de circa 345.000 lei.

Ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 11 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de două persoane, iar trei persoane urmărite la nivel naţional au căzut în mâna poliţiştilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: