La Spitalul Judeţean Suceava

Investiţia pentru compartimentul de chirurgie plastică cu o unitate specială pentru marii arşi ar costa 20 de milioane de lei

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că investiţia în realizarea şi dotarea compartimentului de chirurgie plastică cu o unitate specială funcţională pentru marii arşi ar costa 20 de milioane de lei.

„Vrem să facem dezvoltarea compartimentului de chirurgie plastică şi o unitate specială pentru marii arşi. Am dorit să avem două saloane speciale pentru marii arşi, care sunt ca două săli de operaţii şi ca dotare, şi ca utilităţi. Mergem pe trei paturi pentru marii arşi şi cu sală specială de operaţie şi cu 15 paturi pentru arşi cu nivel redus. Am asigura nevoia unor intervenţii de nedorit” a spus Rîmbu.

El a arătat că după ce această unitate va fi funcţională, cu siguranţă vor fi trimise şi spre Suceava cazurile din ţară.

Rîmbu a spus că pentru această unitate de arşi este nevoie de circuite speciale, iar Spitalul Judeţean Suceava are posibilitatea să o realizeze prin înălţarea unui corp al clădirii.

El a menţionat că investiţia este mare şi crede că va avea şi sprijinul ministrului Sănătăţii, precizând că şi Consiliul Judeţean Suceava sprijină acest proiect, dar că şi Primăria Suceava va aloca fonduri.

„Investiţia totală pentru compartimentul de arşi va fi undeva la 20 de milioane de lei, cu tot cu dotare” a spus Rîmbu.

El a mai declarat că linia de gardă pentru acest compartiment nu funcţionează în prezent, „din motive obiective şi subiective”.

„Aş vrea să avem linie de gardă pentru chirurgia plastică şi arşi, pentru că din păcate sunt anumite cazuri care nu pot aştepta” a precizat Rîmbu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: