Focuri de armă pentru interceptarea unui transport de ţigări de contrabandă

Focurile de armă au răsunat în noaptea de joi spre vineri în apropierea graniţei de nord a judeţului Suceava. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru a confisca un transport de ţigări de contrabandă în valoare de peste 173.000 lei. Acţiunea oamenilor legii a început vineri, în jurul orei 3, când lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Ulma, un grup de persoane care transporta colete voluminoase dinspre graniţă către interiorul ţării. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru interceptarea celor în cauză, folosind somarea prin voce, moment în care contrabandiştii au abandonat coletele şi au încercat să fugă. În încercarea de a-i prinde, oamenii legii au folosit şi armamentul din dotare executând nu mai puţin de patru focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus, reuşind să se facă nevăzuţi, fugind în direcţii diferite. La faţa locului au fost descoperite nouă colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat că era vorba despre un transport de produse din tutun de provenienţă extracomunitară în valoare de peste 173.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă în vederea identificării persoanelor implicate.

Tot pe parcursul nopţii de joi spre vineri, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au descoperit în apropierea frontierei de stat 12 colete care conţineau ţigări de contrabandă. Acestea au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: