Sucevenii au decis prin vot:

Asfaltări, locuri de parcare, centru de tineret, containere pentru donarea de haine, pistă pentru biciclete, sistem „Suceava Alert”

> Toate acestea vor fi finanţate de Consiliul Local cu un milion de euro

Sucevenii au decis prin vot, în cadrul proiectului de buget participativ, cele zece proiecte care vor fi finanţate în acest an cu suma de un milion de euro.

Cele mai multe voturi, 362, a obţinut proiectul ce prevede sistematizarea rutieră şi amenajarea de locuri de parcare pe str. Pictor Şerban Rusu Arbore, în zona ANL Metro.

Finanţare va fi asigurată şi pentru centrul de tineret Suceava, care a obţinut 277 de voturi. Iniţiatorii propun identificarea unui spaţiu aflat în patrimoniul oraşului situat în zona centrală, de minim 100 mp, care să fie renovat, compartimentat şi dotat conform nevoilor specifice unui centru de tineret.

275 de voturi a primit proiectul ce prevede reabilitarea de trotuare şi parcări pe str. Staţiunii şi str. Victoriei.

Proiectul pentru instalarea de containere de reciclare (donare) de haine şi încălţăminte în zonele Sf. Ioan, Albina, Danigri Obcini, Orizont, Mărăşeşti a primit 242 de voturi.

Primăria va finanţa şi proiectul de realizare a unei piste pentru biciclete, zonă de plimbare şi sistem de supraveghere video în zona Aleea Dumbrăvii, acesta fiind susţinut de 258 de suceveni.

Proiectul de alimentare cu gaz natural al cartierului Europa a obţinut 241 de voturi, în timp ce proiectul de asfaltare a străzii Traian Popovici a primit 214 voturi.

Ar urma să fie realizate şi proiectele privind asfaltarea străzii Pictor Dumitru Dacian şi a celor adiacente, ce a obţinut 231 de voturi, şi amenajarea str. Emil Cioran, cu 205 voturi.

Municipalitatea urmează să implementeze şi sistemul „Suceava Alert” pentru raportarea incidentelor din municipiu.

Primarul Ion Lungu a declarat că există posibilitatea finanţării mai multor proiecte dacă primele zece au o valoarea cumulată mai mică de un milion de euro, iar două proiecte, cel privind containerele pentru haine şi sistemul „Suceava Alert” ar cumula doar 10.000 de euro, ceea ce presupune că ar mai putea fi finanţate proiecte cu o valoare de 190.000 de euro.

Sucevenii au votat în ultima săptămână cele 29 de proiecte propuse şi validate pentru a fi finanţate de la bugetul local cu un milion de euro. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: