La Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana

Proiectul Eminescu – „Luceafărul poeziei româneşti”

„Ziua Culturii Naţionale” a fost o zi festivă  şi pentru cadrele didactice şi elevii de la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana. Acest fapt este dovedit de interesul şi seriozitatea ce au arătat-o aceştia în organizarea de activităţi omagiale dedicate marelui poet Mihai Eminescu, în ziua de 15 ianuarie.

Activitatea Eminescu – „Luceafărul poeziei româneşti” a fost coordonată de şefa comisiei profesorilor de limba şi literatura română, prof. Cristina Crăciun Pîţu, şi s-a desfăşurat în cabinetul de istorie al liceului.

Activitatea a debutat cu prezentarea referatului „Luceafărul poeziei româneşti”, în care s-au subliniat temele şi motivele eminesciene, iar elevii clasei a VIII-a A au  prezentat un Power Point prin care cei prezenţi şi-au împrospătat memoria cu privire la viaţa şi activitatea marelui poet.

În cadrul proiectului şi-au adus contribuţia şi profesorii de limba şi literatura română  Oana Robu, Adriana Ţîcşa, Alina Tipa, Domnica Mitrofan, Viorica Draghici şi Ionela Tcaciuc, Liliana  Avram, Pîţu Anastasia, dar şi elevii claselor a VIII-a A, a VI-a B, a V-a B şi a VII-a C.

Prin momentele pregătite, organizatorii au vrut să creeze un cadru prin care toţi elevii să se exprime, să relaţioneze, să se bucure de această zi de sărbătoare şi, nu în ultimul rând, să evoce şi să aducă un omagiu memoriei marelui poet.

 „Aceste activităţi dovedesc atenta preocupare a cadrelor didactice din şcoala noastră faţă de munca educativă şi reala implicare a elevilor în manifestările de acest gen” a declarat responsabila comisiei metodice a catedrei de limba şi literatura română, prof. Cristina Crăciun-Pâţu.

Bibliotecara Rodica Mîţan a prezentat apoi o expoziţie de carte care a cuprins  volume de poezii ale poetului, viaţa şi opera poetului Eminescu.

Nu a putut lipsi de la activităţile omagiale conducerea şcolii, reprezentată de directorul coordonator Nicolae Robu şi directorul adjunct Ciotu Iulian, precum şi înv. Tomuţ Cristina, consilier educativ. (Prof. înv. primar  LIDIA-LOREDANA SESERMAN, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: