În cursul anului trecut

Peste 200 de cazuri de rujeolă în judeţul Suceava

> Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat la copii cu vârste sub 6 ani > În acest an, trei noi cazuri de rujeolă

 Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a declarat că în anul 2018, în judeţ au fost 213 cazuri de rujeolă, fiind înregistrate şi două decese.

Grădinariu a spus că cele mai multe cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat la copii cu vârste de sub 6 ani.

Ea a precizat că rata de vaccinare antirujeolică este de aproximativ 80% în judeţ, subliniind că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de rujeolă, care este o boală extrem de contagioasă.

Directorul executiv al DSP Suceava a menţionat că rujeola este o infecţie virală, care poate evolua cu complicaţii majore, ce pot conduce chiar până la deces, iar vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de un an şi, ulterior, la vârsta de 5 ani.

Medicul sucevean a arătat că şi copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

Grădinariu a informat, miercuri, într-un comunicat de presă, că, de la începutul anului 2019, în judeţul nostru s-au înregistrat trei noi cazuri de rujeolă, după o perioadă de 4 luni în care nu s-a mai raportat niciun caz de îmbolnăvire.

Medicul a declarat că cei trei pacienţi diagnosticaţi cu rujeolă sunt fraţi dintr-o familie din municipiul Rădăuţi, cu vârste sub 5 ani, care nu au fost vaccinaţi antirujeolic.

„Părinţii au refuzat vaccinarea micuţilor, atât la vârsta recomandată, cât şi ca măsură de protecţie pentru ceilalţi doi frăţiori, în momentul diagnosticării primului dintre ei” a subliniat Grădinariu.

Ea a adăugat că cei trei copii au avut forme medii de boală şi au fost deja externaţi din spital.

Directorul executiv al DSP Suceava a mai spus că autorităţile sanitare au recomandat medicilor de familie o atenţie sporită pentru recuperarea restanţierilor la vaccinarea antirujeolică, iar părinţii au fost sfătuiţi să îşi vaccineze copiii pentru prevenirea îmbolnăvirii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: