Atletism

Alin Firfirică de la CSU Suceava, cel mai bun atlet al anului 2018

Sportivul Alin Firfirică, de la CSU Suceava, locul 7 în proba masculină de aruncarea discului din cadrul Campionatelor Europene de atletism de anul trecut, a declarat că nu acceptă să se întoarcă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo fără o medalie.

„Eu cu gândul la medalie pornesc, însă voi lua totul treptat. Anul acesta avem mondialele unde vreau să fac aceeaşi surpriză ca la europene, adică să intru în finală. Iar în 2020 vreau neapărat o medalie la Tokyo. Nu accept să mă întorc fără o medalie de la Jocurile Olimpice. Asta deşi la nivel mondial concurenţa e foarte mare. Chiar dacă sunt mondiale, chiar dacă sunt europene, nivelul este acelaşi pentru că sportivii cei mai buni la disc sunt în Europa. Aşa că va fi o competiţie foarte grea la Tokyo, însă eu sper ca o aruncare de 68 de metri să fie suficientă pentru a veni cu o medalie acasă”, a spus Firfirică.

„Eu, la europene, am fost cel mai tânăr din finală, la fel cred că voi fi şi la Tokyo. Mai am însă de lucrat, mi-aş fi dorit ca discul să pară mai uşor în mâna mea. Mi-ar plăcea ca în timp să nu mai simt 2 kilograme, ci măcar 1,5 kilograme. Pentru asta nu îmi rămâne decât să muncesc”, a adăugat sportivul.

În vârstă de 23 de ani, Alin Firfirică, de la CSU Suceava, a fost desemnat cel mai bun atlet al anului 2018 cadrul Galei Atletismului Românesc, desfăşurată la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

De menţionat faptul că în ultimii trei ani, după cum ne-a precizat directorul sportiv al CSU Suceava, Sorin Raţă, cei mai buni atleţi ai României au fost de la clubul din cadrul USV. Andrei Gag, recordmanul României la aruncarea greutăţii, a fost cel mai bun în 2016 şi 2017, iar acum a venit rândul lui Alin Firfirică, la aruncarea discului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: