La Muzeul Bucovinei

„Unirea Principatelor reflectată în literatură”

 Împlinirea în acest an a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, eveniment istoric de o însemnătate aparte, va fi marcată la Muzeul Bucovinei printr-o activitate realizată în colaborare cu elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, care vor prezenta un moment artistic intitulat „Unirea Principatelor reflectată în literatură”, coordonat de prof. Rodica Cozaciuc. Manifestarea va avea loc miercuri, 23 ianuarie a.c., începând cu ora 12, în sala de conferinţe a Muzeului Bucovinei.

Potrivit organizatorilor, despre însemnătatea acestei zile, dar şi despre personalitatea marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza va vorbi muzeograful Cristina Slavic.

Unirea principatelor române Moldova şi Ţara Românească la 24 ianuarie 1859 a reprezentat un pas important spre Marea Unire din anul 1918 şi a însemnat una din cele mai mari realizări istorice ale înaintaşilor noştri, punându-se atunci temeliile statului unitar, dar şi ale României moderne. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: