La Primăria Suceava

Salariul minim mărit duce la creşterea cu 5% a fondului de salarii

> „Este bine că salariile sunt mari, însă aceste creşteri afectează şi cheltuielile de la alte capitole, cum ar fi investiţiile” precizează primarul Ion Lungu > Salariile de bază ale lucrătorilor din administraţia publică din reşedinţa de judeţ ar urma să cunoască o majorare de 9,5%

 Majorarea salariului minim brut pe ţară, începând cu 1 ianuarie 2018, afectează bugetul municipiului Suceava. Aşa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu, el precizând că, în condiţiile amintite, fondul de salarii va creşte cu circa 3,44 milioane de lei.

„Unde îi lege nu-i tocmeală, fondul de salarii urmând a creşte cu aproximativ 5%. Aceasta include influenţa din majorarea salariului minim, cât şi cea din acordarea alocaţiei pentru hrană, care a intrat în vigoare încă din luna decembrie” a reliefat edilul-şef. Conform unui proiect de hotărâre propus aprobării Consiliu Local, în şedinţa extraordinară de astăzi, salariile de bază ale angajaţilor Primărie ar urma să cunoască o majorare de 9,5%.

Primarul Sucevei este de părere că salariile din administraţia municipală suceveană sunt bune, însă recunoaşte că majorarea salariului minim brut pe economie, urmată de creşterea cheltuielilor salariale, se vor reflecta negativ asupra celor cu investiţiile. „Este bine că salariile sunt mari, însă aceste creşteri afectează şi cheltuielile de la alte capitole, cum ar fi investiţiile” a spus Ion Lungu.

De la 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată s-a stabilit, fără sporuri şi alte adaosuri, la 2.080 lei lunar. În cazul personalului încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este, de la aceeaşi dată, de 2.350 lei lunar. Pe de altă parte, Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114 din 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, în 2019 se acordă indemnizaţii de hrană în valoare brută de 346 de lei pe lună, neexistând nicio categorie de bugetari exceptată de la această facilitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: