În urma verificării a peste 70 de restaurante şi pensiuni turistice

Inspectorii sanitari au aplicat cinci amenzi în valoare de 8000 de lei

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a precizat că inspectorii sanitari au efectuat în luna decembrie mai multe controale, în cadrul unei acţiuni tematice, ce a vizat verificarea condiţiilor igienico-sanitare din unităţile de alimentaţie publică organizatoare de mese festive cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

El a spus că au fost verificate 71 unităţi de tip restaurant şi pensiuni turistice cu restaurant, iar în timpul controalelor s-a constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind modul de efectuare a examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă în cazul personalului angajat.

Alte deficienţe constatate de inspectorii sanitari se referă la lipsa graficului de temperatură pentru spaţiile de depozitare a produselor alimentare şi la depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Inspectorul-şef a mai spus că, în urma controalelor, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: