Salariile de bază din Primăria Suceava vor fi majorate cu 9,5%

> Cel mai mare salariu de bază, de 16.536 de lei, e al secretarului municipiului, iar cel mai mic, de 2.080 de lei, al unui muncitor necalificat > Poliţiştii locali vor avea salarii de bază între 2.350 de lei şi 5.886 lei

Salariile de bază ale personalului angajat al Primăriei Suceava vor fi majorate, începând cu data de 1 ianuarie, cu 9,5%, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Suceava într-o şedinţă extraordinară programată pentru vineri.

Măsura vine după ce Guvernul a decis majorarea salariului minim brut pe economie de la 1900 de lei la 2080 de lei cu data de 1 ianuarie 2019.

Potrivit proiectului de hotărâre, propunerea de stabilire a salariilor de bază valabile începând cu data de 1 ianuarie 2019 pentru personalul aparţinând familiei ocupaţionale „Administraţie” este următoarea: actualizarea cuantumului brut al salariilor de bază stabilite prin HCL nr.3/2018 prin înmulţirea coeficienţilor corespunzători salariilor de bază prevăzute de HCL nr.3/15.01.2018 cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată valabil începând cu data de 1.01.2019, aprobat prin HGR nr. 937/2018, care este de 2.080 lei.

În expunerea de motive se subliniază că această propunere a fost prezentată la consultarea cu reprezentanţii salariaţilor în data de 11 ianuarie şi a fost însuşită de aceştia.

De menţionat este că stabilirea salariilor de bază individuale, valabile începând cu data de 1 ianuarie 2019, se va face de ordonatorul pricipal de credite, primarul municipiului Suceava, utilizând salariile de bază aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local, cu respectarea celorlalte prevederi  legale aplicabile în materie şi va fi corespunzătoare încadrării personalului din luna decembrie 2018 în funcţie şi grad – pentru funcţii de conducere, respectiv în funcţie grad/ treaptă  şi gradaţie pentru funcţii de execuţie.

Potrivit proiectului de HCL, cel mai mare salariu de bază, de 16.536 de lei, e al secretarului municipiului, iar cel mai mic, de 2.080 lei, corespunde unui muncitor necalificat. Poliţiştii locali vor avea salarii de bază cuprinse între 2.350 de lei şi 5.886 de lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: