Sf. Liturghie arhierească în Parohia Pojorâta II

 Duminică, 13 ianuarie, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Pojorâta II.

Întâmpinat de un grup de copii îmbrăcaţi în costume naţionale, ierarhul a fost aşteptat cu pâine şi sare de primarul aşezării şi de soborul de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei.

Un grup de copii ai şcolii gimnaziale din localitate a interpretat câteva pricesne (cântări liturgice în timpul Sfintei Împărtăşanii – n.red.) şi cântări religioase.

După săvârşirea Sfintei Liturghii în incinta Bisericii „Soborul Sf. Ioan Botezătorul”, ÎPS Părinte Pimen a ţinut cuvânt de învăţătură.

Sfântul locaş a fost aproape neîncăpător pentru toţi parohienii veniţi să se împărtăşească din darul Sf. Liturghii arhiereşti.

Biserica „Soborul Sf. Ioan Botezătorul” este a doua biserică ortodoxă din localitate şi are un singur hram; tradiţia locului a stabilit ca, în perioada cât mai apropiată de această sărbătoare, ÎPS Părinte Pimen să fie oaspete ales al parohiei, ca să slujească Sf. Liturghie.

Pr. paroh, icon. stavr. Dumitru Beşliu este fiu al satului şi slujeşte în localitatea natală din anul 1998.

Situată chiar în inima satului, biserica a fost ridicată în anul 2001, numai din fondurile credincioşilor din Pojorâta.

 Sfinţirea a avut loc pe 7 ianuarie 2007.

 Locaşul de cult este o construcţie de zid, în stil moldovenesc, cu demisol. Lucrările de pictură interioară şi cele făcute la catapeteasmă se apropie de final.

Concomitent cu lucrările de pictură, parohia are în şantier de lucru clopotniţa şi un centru social-filantropic, cu spaţii bine delimitate ca utilizare şi dotare. (C.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI