Contra a circa 500.000 de euro

Primăria Suceava ar putea cumpăra fostele garaje ale prestatorului de transport local de călători

> Acestea au fost achiziţionate de TASA, după ce, în 2005, Finanţele Publice le-au scos la licitaţie pentru recuperarea a 46 miliarde lei vechi, debite pe care TPS, predecesoarea TPL, le avea la bugetul statului > „Este o sumă apreciată drept pertinentă, nefiind un capăt de ţară” a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că suma avansată în urma negocierilor va fi analizată de o comisie a CL

Autorităţile administraţiei publice locale sucevene intenţionează să achiziţioneze de la societatea comercială Transporturi Auto activele care, de-a lungul timpului, au aparţinut operatorilor de transport local în comun de călători. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, spune că imobilele în cauză sunt folosite de TPL, firma la care acţionar unic este Consiliul Local, actualul prestator al serviciului, negocieri în vederea pregătirii tranzacţiei purtându-se de bună bucată de vreme. Lungu susţine că fostele hale şi garaje vor fi destinate transportului metropolitan, care ar putea să fie înfiinţat după sosirea la Suceava a autobuzelor electrice, mijloacele de transport folosite până acum urmând a face curse în localităţile din preajma Sucevei.

„Cei de la TPL au avut o discuţie cu reprezentanţii TASA, care şi-au dat un acord asupra vânzării activelor de acolo. Ne trebuie aceste active pentru că avem un proiect pe care vrem să-l implementăm în zona metropolitană, când vor veni cele 60 de autobuze electrice. Este vorba despre transportul metropolitan, iar în acest sens avem nevoie de această bază. Cred că va fi şi o măsură de eradicare a pirateriei cu maxi-taxi din localităţile vecine” a precizat primarul. Reamintim că, în 2005, Atlassib Sibiu, prin TASA Suceava, câştiga licitaţia organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice pentru vânzarea activelor TPS, al cărui actual continuator este TPL. La mezat au fost scoase clădirea administrativă şi garajele societăţii, cu o valoare ce se ridica la 5,5 miliarde lei vechi, mai puţin terenul de sub acestea. Finanţiştii au organizat licitaţia în vederea recuperării unor debite de 46 miliarde lei vechi, pe care TPS le avea la bugetul consolidat al statului. Totuşi, în anii următori, în schimbul achitării unei chirii, TPL a folosit clădirile şi bunurile proprietate a TASA.

Edilul-şef spune că, în urma negocierilor dintre cele două părţi, a fost avansată o sumă de 500.000 de euro, însă, în final, contractul de vânzare-cumpărare va fi aprobat în şedinţă a Consiliului Local.

„Au fost nişte negocieri, iar la un moment dat s-a vorbit despre circa 500.000 de euro. Este o sumă apreciată drept pertinentă. Nu este un capăt de ţară, însă aceste demersuri vor fi reluate în Consiliul Local, unde se va face o comisie în acest sens” a declarat Ion Lungu.

TPL va avea un nou sediu, care va fi amenajat pe o suprafaţă de 25.000 mp, pe imaşul din Burdujeni-sat, pe strada Căpitan Andrei. Existenţa unei noi amenajări de acest gen, pe un tren proprietate a municipiului Suceava, este o condiţie eliminatorie pentru accesarea finanţării europene în cadrul Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, prin care reşedinţa de judeţ ar urma să obţină 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice cu sistem de etiketing şi de monitorizare în trafic a flotelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: