Ministerul Transporturilor susţine că a reparat trecerile la nivel cu calea ferată de pe traseul Dorneşti – Putna

 > Deputatul Ioan Bălan a atras atenţia că acestea sunt degradate

 Ministerul Transporturilor susţine că a reparat trecerile la nivel cu calea ferată pe linia Dorneşti – Rădăuţi – Gura Putnei – Putna, odată cu redeschiderea acesteia, dar că mai e nevoie  să fie făcut racordul asfaltului la dalele din beton înlocuite.

Ministerul Transporturilor a răspuns astfel deputatului Ioan Bălan, care a deplâns situaţia drumului care face legătura cu Putna, în condiţiile în care la calea ferată redeschisă în luna august nu au fost făcute şi lucrări de remediere a trecerilor la nivel cu calea ferată, acestea fiind degradate.

Astfel, Ministerul Transporturilor arată că în ce priveşte linia curentă Dorneşti – Rădăuţi – Gura Putnei – Putna, înainte de redeschiderea acesteia, la trecerile la nivel cu calea ferată s-au efectuat lucrări  de reparaţie şi întreţinere curentă.

Potrivit sursei citate, la trecerea CF 13 + 380 (pe raza comunei Horodnic) s-au înlocuit 11 dale de interior (cu sprijinul Primăriei Horodnic); la trecerea CF 16+398 (între staţiile CF Rădăuţi – Gălăneşti) s-au înlocuit 18 dale de interior şi 36 dale de exterior; la trecerea CF 21+ 358 (pe raza comunei Gălăneşti) s-au înlocuit 14 dale de interior şi 28 dale de exterior; la trecerea CF 26+068 (comuna Vicovu de Jos) s-au înlocuit 3 dale de interior; la trecerea CF 26+105 (comuna Vicovu de Jos) s-au înlocuit 4 dale de interior şi două dale de exterior; la trecerea CF 31 +185 (oraşul Vicovu de Sus) s-au înlocuit 4 dale exterior şi 3 dale interior, iar la trecerea CF 1+ 528 (pe raza comunei Putna) s-au înlocuit 4 dale de interior şi două dale de exterior.

„Facem precizarea că la toate trecerile la nivel cu calea ferată de pe linia curentă Dorneşti  – Rădăuţi – Gura Putnei – Putna s-au înlocuit indicatoarele rutiere, precum şi lisele lipsă  şi degradate. În continuare, sunt necesare lucrări la racordarea asfaltului cu dalele din beton, unde  au rămas spaţii degradate ale asfaltului, care s-au completat cu piatră spartă  şi balast” se arată în răspuns.

Ministerul Transporturilor precizează că, atunci când condiţiile meteo o vor permite, se vor executa lucrări de racordare cu covor asfaltic între dalele de beton armat şi carosabil. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Boiciuc Liviu says:

    A reparat pe naiba.eu circul zilnic pe acolo…gauri si transee…o porcarie

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: