Comisia Europeană decontează aproape 10 milioane de euro Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava

> Vasile Rîmbu: Vom folosi banii pentru dotarea noului ambulatoriu integrat şi pentru înfiinţarea compartimentului de chirurgie plastică şi arşi

Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava i s-a aprobat de către Comisia Europeană cererea de rambursare a sumelor cheltuite pentru derularea unor investiţii realizate în perioada 2014 – 2018, fonduri care au fost alocate din resursele proprii ale unităţii, din bugetul Consiliului Judeţean Suceava, al Primăriei Suceava şi al Ministerului Sănătăţii.

Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat, joi, că la sfârşitul lunii decembrie 2018 a fost virată din fonduri europene în contul spitalului  suma de 44,8 milioane de lei, finanţarea realizându-se prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

El a explicat că în cadrul POR s-a realizat o măsură prin care se pot deconta investiţii realizate din fonduri naţionale şi locale în domeniul sănătăţii şi infrastructurii, iar în aceste condiţii SJU Suceava a depus cerere de finanţare pe această măsură.

Rîmbu a precizat că, din suma totală rambursată prin programul amintit, 26,2 milioane de lei sunt destinate SJU Suceava, care este principalul finanţator al investiţiilor realizate de spital pe linia urgenţelor şi ambulatoriului în perioada 2014 – 2018, iar 7 milioane de lei au fost returnate Consiliului Judeţean Suceava, alte 2,3 milioane de lei au fost returnate Primăriei şi Consiliului Local Suceava şi 9,3 milioane de lei au fost returnate Ministerului Sănătăţii. Sumele returnate reprezintă contribuţia autorităţilor judeţene, locale şi a ministerului la realizarea acestor investiţii.

„Suntem foarte mulţumiţi pentru sumele recuperate până acum, care vor fi folosite pentru proiectele prioritare ale spitalului” a subliniat Rîmbu.

Managerul SJU Suceava a mai spus că va solicita atât Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei Suceava, dar şi Ministerului Sănătăţii să realoce spitalului sumele returnate de spital, spre a fi utilizate cu prioritate pentru dotarea clădirii noului ambulatoriu al unităţii spitaliceşti, aflată în faza de execuţie, precum şi pentru înfiinţarea compartimentului de chirurgie plastică şi arşi.

El a subliniat că SJU Suceava are deja întocmit un studiu de fezabilitate pentru viitorul compartiment de chirurgie plastică şi arşi, urmând a solicita Ministerului Sănătăţii finanţare pentru realizarea acestei investiţii.

Rîmbu a arătat că spaţiul în care ar urma să funcţioneze acest compartiment va fi construit în zona nordică a corpului E al spitalului, prin supraetajare.

El a menţionat că, după alocarea acestor fonduri, se vor declanşa procedurile în vederea construirii spaţiului pentru compartimentul de chirurgie plastică şi arşi. Managerul SJU Suceava a explicat că respectivul compartiment ar urma să aibă 15 paturi, o sală de operaţie proprie, precum şi două saloane speciale pentru marii arşi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: