Peste 950 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonie

 Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în perioada 31 decembrie – 6 ianuarie, în judeţul nostru au fost raportate 643 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 43 de internări, cele mai multe îmbolnăviri, 178, fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 139 de cazuri.

În intervalul de timp menţionat, au mai fost raportate 311 cazuri de pneumonie, cu 109 internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă 0-1 an, cu 71 de cazuri, şi la grupa de vârstă 2-4 ani, cu 65 de cazuri.

Sursa citată menţionează că de la debutul campaniei de vaccinare antigripală şi până pe 6 ianuarie a.c., în judeţ s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere 33968 de persoane. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: