O zi grea pentru rezidenţii şi echipa Centrului „Geana”

Ziua de 8.01.2019 a fost o zi grea pentru rezidenţii şi echipa Centrului nostru. Dimineaţă, în jurul orei 9, la nivelul acoperişului imobilului a izbucnit un incendiu. Din fericire, toţi rezidenţii au fost coborâţi în recepţia clădirii înainte ca fumul şi focul să cuprindă camerele. Cu ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, atât persoanele care se pot deplasa, cât şi cele imobilizate au fost transportate la Centrul „Brazi”, un alt imobil al Fundaţiei „Geana”, aflat în aceeaşi localitate. Acolo li s-au asigurat condiţii de cazare, masă şi îngrijiri medicale.

Mulţumită profesionalismului celor de la ISU Suceava, incendiul a fost localizat şi stins în timp foarte scurt. În urma evaluărilor efectuate de instituţiile specializate, în ceea ce priveşte siguranţa rezidenţilor şi a personalului, s-a considerat că centrul poate să funcţioneze parţial până la remedierea tuturor avariilor. Ca urmare, cea mai mare parte a rezidenţilor s-au reîntors în camerele lor; doar cei cazaţi la ultimul etaj al clădirii au rămas la pensiunea fundaţiei, însoţiţi de personal medical calificat. Toţi cei relocaţi temporar sunt persoane mobile şi active.

Îi mulţumim lui Dumnezeu că evenimentul s-a încheiat în mod fericit, fără victime omeneşti. Mulţumim tuturor instituţiilor autorizate – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Suceava – care ne-au venit în ajutor, dând dovadă de curaj şi profesionalism. Ţinem să apreciem echipa Centrului „Geana” care s-a mobilizat exemplar, venind de acasă, chiar în afara programului de muncă, pentru a face faţă situaţiei de urgenţă. De asemenea, dorim să mulţumim angajaţilor Primăriei Comunei Vama şi domnului primar Baltag Nicolai pentru sprijinul acordat. Mulţumim aparţinătorilor care au încredere în serviciile noastre şi îi asigurăm că facem tot posibilul ca rezidenţii să nu resimtă stresul acestor momente. Ne plecăm capul în faţa tuturor localnicilor, preoţilor din comună, prietenilor care de departe şi de aproape au fost gata să ne sară în ajutor şi ştim că au fost cu gândul aici lângă noi. (Cu recunoştinţă, conducerea Centrului Rezidenţial pentru Bătrâni „Geana”)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: