Afaceri proaste

Va fi fost… ceva în mintea sa ori ba? Poate că-şi va fi zis că va da (iar) bafta peste el şi se va umple de parale. Dar s-a ales cu mare ghinion! Povestea e că deunăzi un ieşean a fost condamnat la nişte ani cu suspendare fiindcă, după ce-a avut norocul să capete peste 100.000 de lei fonduri europene, spre a-şi deschide o firmă, s-a apucat de a jucat o parte din ei la păcănele, iar cu alţii şi-a achitat o datorie. Proastă afacere. Fireşte că, acum, tre’ să dea banii înapoi, fiind într-un deficit cum sigur nu şi l-a imaginat. Nu vom mai afla noi pe unde va scoate cămaşa…

Cam în aceeaşi ordine de idei, de curând, circula pe reţelele de socializare o glumă seacă şi scurtă: „Cică, de Revelion, un român a reuşit să-şi plătească o cameră la Poiana Braşov accesând fonduri europene”.

Dincolo de orice glumă, potrivit unor informaţii emise de Comisia Europeană, în perioada 2015 – 2018, România a accesat doar 1% din fondurile europene pentru combaterea şomajului în rândurile tinerilor (faţă de Slovenia – 90%, Ungaria – 80% şi chiar Bulgaria – vreo 55%). Poate că la mijloc va fi stând un înţeles profund, greu ca plumbul: decât să-i joace unii la păcănele sau să-i irosească în vilegiaturi, mai bine nu-i cerem deloc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: